Főoldal » Hulladék kezelés

Hulladék kezelés

A hulladékkezelés mára összetett feladattá vált Szerencsen is. Nagyszüleink korában még alig keletkezett el nem bomló, vagy újra nem hasznosítható hulladék, de ma már a legtakarékosabb, leginkább környezettudatos háztartás is több szemetet termel, mint száz éve egy egész falu.

Éppen ezért vált szükségessé a kommunális hulladék szervezett, rendszeres elszállítása nem csak Szerencsen, de a környező településeken is, valamint hulladékgyűjtő területek, szeméttelepek kialakítása.

A szelektív hulladékgyűjtés korai időszakában csak a gazdaságilag könnyen hasznosítható fémet és papírt gyűjtötték külön, sokszor az iskolák bevonásával, amire a hajdanvolt szerencsi iskolások még jól emlékezhetnek. Ma a különféle műanyagok és könnyűfémek szelektív gyűjtése vált fontossá, de továbbra is külön illik gyűjteni a papírt, a fémet, az elektronikai hulladékot, az elhasznált sütőolajt, a vegyszereket, gyógyszereket és külön a fehér- és színes üveget.

Szerencsen is több ponton kerültek kialakításra szelektív hulladékgyűjtő pontok és néhány társasházban is van lehetőség a szelektív szemétgyűjtésre. Ritkán, de rendszeresen sor kerül Szerencsen lomtalanításra is, amikor a nagyméretű, nehéz, felhalmozódott hulladékot, szemetet ingyen elszállítja a hulladékkezelő.

Hiába a modern hulladékfeldolgozás és a számos új, környezetbarát technológia, a hulladék kérdése még mindig súlyos teher az emberiség vállán, ezért ha csak teheted, mindig gyűjtsd szelektíven a szemetet és ne pazarolj a csomagolóanyagokkal! A kinőtt, kopott ruhákat, táskákat, megunt játékokat is érdemesebb rászorulókhoz eljuttatni, ahelyett, hogy a szemétre vetnénk őket.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405