Főoldal » Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

A Zempléni-hegység lábánál fekvő Szerencs régóta lakott település. Lakóinak fő megélhetési forrása évszázadokon át a mezőgazdaság volt, ami a mai napig meghatározza a város arculatát.

A középkor végén Szerencs a környék mezőgazdasági központjaként mezővárosi rangra jutott. A szerencsi cukorgyár fénykorában a környéken sok cukorrépát termeltek, ma ez már nem kifizetődő, ezért a gazdák más haszonnövények után néztek, illetve néhányan az állattenyésztéssel próbáltak szerencsét.

A háztáji mezőgazdálkodáshoz szükséges szerszámok, eszközök és a vetőmag mindig könnyen beszerezhető volt Szerencsen, de aki komolyabban akar foglalkozni mezőgazdasággal, vagy nagy területen gazdálkodik, annak érdemes ellátogatni egy nagyobb mezőgazdasági szaküzletbe, vagy gépboltba. Ezekben számos hasznos szerszám és kerti gép közül válogathatunk.

A kisebb földek műveléséhez is sok segítséget nyújtanak a kisebb rotációs kapák, szivattyúk, fűkaszák, fűnyírógépek, amiknek a Szerencs környéki nagyobb földeken is hasznát lehet venni. A nagyobb kiterjedésű birtokokon már elkélnek a komolyabb munkagépek, traktorok és az utánuk akasztható ekék, boronák, tárcsák.

Fontos szerepet töltenek be az aszályos időszakban a locsológépek és öntöző berendezések. Szerencs klímája és a város környékén elterülő földek talajadottságai kedveznek a mezőgazdasági termelésnek, a szerencsi gazdák bízhatnak a jó termésben, akár kertjükben ültetett gyümölcsösüktől vagy fóliasátruk alatt növekvő terményeiktől várják azt.

Az agrárboltok kínálata pedig szinte minden igényt kielégít, nem csak a városban, de a környékén is.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405