Főoldal » Növények, kert

Növények, kert

A hegyek és az Alföld találkozásánál, vízjárta vidékek mentén fekvő Szerencs változatos adottságai ösztönzőleg hatottak a helyi kertkultúrára is. Már a Rákócziak is kialakították gondosan ápolt díszkertjüket a Rákóczi-vár udvarán és a város közterei ma is szépen parkosítottak.

A vendéglátásra támaszkodó Szerencs városképe szempontjából nagy jelentőséggel bír a kertkultúra, a kertészkedés, aminek régi hagyományai vannak.

A kertes házak többségének udvarán nem csak a zöld gyep és a konyhakerti haszonnövények vagy gyümölcsfák kaptak helyet, hanem a virágágyások, díszfák is, amelyek a járda mellett is megjelentek. A kertészkedéshez használt szerszámokat, ásókat, kapákat, fejszéket, metszőollókat, gereblyéket a legkisebb mezőgazdasági szerszámboltokban is meg lehet venni Szerencsen, de már számos vegyesbolt és nagyáruház árukészletében is megtalálhatóak.

Éppúgy könnyen beszerezhetőek a locsolócsövek, gumicsizmák, de még a kertészeti kisgépek, fűnyírók, láncfűrészek és öntözőgépek is a nagyáruházakban Szerencsen.

Akár zöldség, akár gyümölcstermesztés a célunk, amire szükségünk van, azt megtaláljuk. Sziklakertépítés vagy hobbikertészet, Szerencsen bármelyikre lehetőségünk nyílik.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405