Főoldal » Oktatás, kultúra

Oktatás, kultúra

Szerencs a szerencsi térség oktatási és kulturális központja. Oktatási intézményei közül területi jelentőségűek a középiskolák, ahová a térség számos településéből járnak tanulók. Szerencsen természetesen működik óvoda és általános iskola is, ezek a helyi gyerekek oktatását szolgálják.

A Rákóczi Zsigmond két tannyelvű református általános iskola alapfokú művészi képzést is nyújt. A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola és a Szerencsi Szakképző Iskola a középiskolások képzésével foglalkozik.

Az intézményekhez középiskolai kollégium is tartozik, a távolról érkező diákok otthonául szolgál. A városban működik a járás pedagógiai szakszolgálata is, amely nevelési tanácsadással, logopédiai fejlesztéssel és gyógytornával segíti a gyerekeknek hátrányuk ledolgozását. Szerencsen ezen kívül OKJ-s képzéseket, tanfolyamokat is szerveznek és természetesen autós iskolák is működnek a városban, amelyek kiszolgálására rutinpálya is épült.

Szerencsen is találhatunk igényeinknek megfelelő magántanárt. A legtöbben nyelvtanulási célból keresnek oktatót, de vannak, akik zenélni tanulnak. Szerencsen ezekre is lehetőség van.

Kulturális szempontból a Rákóczi-várban kialakított Zempléni Múzeum a legfontosabb intézmény Szerencsen, amelynek képeslapgyűjteménye országosan is egyedülálló. Emellett néprajzi és helytörténeti gyűjteménnyel rendelkezik, illetve igazgatása alá tartozik az országos jelentőségű szerencsi Cukormúzeum. A városban megszervezésre kerülő koncertek, programok évről évre több érdeklődőt vonzanak Szerencsre.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405