Főoldal » Programok, események

Programok, események

A cukorgyár bezárásával és a rendszerváltás előtti gazdasági struktúra szétesésével Szerencsnek, az ország sok településéhez hasonlóan új lehetőségek után kellett néznie.

Ezen lehetőségek egyike az idegenforgalom és a turizmus fejlesztése, melyre mind természeti környezete, mind kulturális adottságai ideálissá teszik a várost. Tokaj-hegyvidék, melynek kapuja Szerencs és a Rákóczi-vár önmagukban is érdekes, vonzó látványosságok, ahogyan a csokoládégyár is sokak fantáziáját mozgatja meg.

Ezért Szerencsen számos program szerveződik, amely nem csak a környék kisebb településeiről, de távolabbi városokból is érdeklődőket vonz. A Rákóczi-vár tavasztól egészen az év végéig számos koncerttel várja az érdeklődőket. Tárogatós találkozó, operett parádé, kórushangverseny és időszakos kiállítások jelentik a vár programjainak zömét.

Augusztus végén kerül megrendezésre Szerencsen az országos csokoládéfesztivál, idén már kilencedik alkalommal. A három napon át zajló gasztronómiai és kulturális rendezvényen a szerencsi csokoládén kívül finom borokat és sok más ételt italt kóstolhatnak a vendégek, a jó hangulatról pedig tucatnyi ismert előadő és zenekar gondoskodik. Idén fellép a szerencsi csokoládéfesztiválon többek között a 100 Folk Celsius, a Hooligans, a Kolompos együttes és a Tankcsapda is.

Kísérő programként pedig számos érdekes esemény kerül megrendezésre, versenyek, vetélkedők, gazdanapok és motoros találkozó egyaránt. Ha a Tokaj Hegyalja fesztivállal nem is mérhető még össze, de egyértelműen a város legnagyobb eseményévé nőtte ki magát a szerencsi csokoládéfesztivál.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405