Főoldal » Textil, ruhaipar

Textil, ruhaipar

Régen az emberek jelentős része maguk által készített ruhákban járt. Minden településen foglalkoztak fonással, szövéssel és ruhakészítéssel. A kalapkészítők kalapokat, a csizmadiák csizmákat, a szűcsök, vargák, szabók egyéb ruhákat készítettek bőrből vagy különféle textíliákból.

Ezeknek az időknek az emlékei mára a múzeumokba szorultak vissza, köztük a szerencsi Zemplén Múzeumba. A ruháink túlnyomó részét ma már a ruházati ipar állítja elő, nagy üzemekben vagy kisebb varrodákban, sokszor több ezer kilométerre leendő viselőiktől.

Azonban a mai napig vannak, akik maguk készítik el ruhatáruk egy részét, szívesen szabnak, varrnak, kötnek vagy horgolnak, bár ez elsősorban az idősebb korosztályra jellemző. Szerencsen is működik méterárubolt, ahol sokféle textília közül válogathatunk, számtalan színben, mintázattal és anyagban.

Ha nem is találjuk meg a boltban az elképzelt ruhához illő anyagot, kérhetünk segítséget a megrendeléséhez. Természetesen a rövidáruért sem kell messzire mennünk, Szerencsen is kapható cérna, fonal, sokféle színben és anyagösszetételben. Szerencsen többen foglalkoznak egyedi ruhadarabok elkészítésével, szabással és varrással.

Jól jön az ilyen ügyes kezű és jó szemű vállalkozók segítsége, ha mondjuk alkalmi ruhára van szükségünk. Szerencsen a számos ruhabolt mellett esküvői ruhaszalon is működik.

Nincs ilyen hely.

Találatok száma: 0

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405