Főoldal » Látnivalók » Községi fürdő

Községi fürdő

Szerencs, bár nem a legismertebb, de az egyik legrégebbi fürdőváros. Már a középkorban ide települő Szent János rendi keresztes lovagok felismerték az itt található forrás gyógyvizének jótékony hatását és felhasználták azt betegápolási tevékenységük során.

Rákóczi Zsigmond, Szerencs várának építtetője azért választotta székhelyéül a várost, mert itt a forrásvízzel tudta gyógyítani köszvényét. II. Rákóczi Ferenc is előszeretettel használta a fürdő adta lehetőségeket.

A mai fürdő épülete 1910-re készült el, szecessziós stílusban. Az 1920-as évekre felépült a strand is. A második világháború után nem sokat törődtek a fürdő karbantartásával, így állaga lassan annyira leromlott, hogy az épületet a 70-es években bezárták.

Felújítására csak 2006-ban került sor, azóta modern wellness házként szolgálja magas kén-, jód- és vastartalmú vizével a gyógyulni vágyókat. A fürdő hétfőtől csütörtökig 10 és 21 óra között várja vendégeit, hétvégén 22 óráig látogatható.

A felnőtt belépők ára naptól és napszaktól függően 1300 és 1700 forint között alakul, a kedvezményes jegyek ára 800 és 1200 Ft között van.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mp3lehu1/public_html_szerencs.net/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Szólj hozzá

Az email címed rejtve marad. A kötelező mezők jelölve *

*